12.8 C
Nicosia
Thursday, December 7, 2023
HomeNewsΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Άμεση παραίτηση Κυβέρνησης λόγο διαφθοράς

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Άμεση παραίτηση Κυβέρνησης λόγο διαφθοράς

Βαρύτατες οι ευθύνες της Κυβέρνησης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σε συνεδρία της εξέτασε τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των διαβατηρίων και αποφάσισε ομόφωνα τα πιο κάτω:

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν τις βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης, η οποία απέτυχε παταγωδώς να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σωστό επενδυτικό πρόγραμμα που θα βοηθούσε την πραγματική οικονομία και θα στήριζε την κοινωνική συνοχή. Το κυπριακό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων αποτέλεσε εργαλείο εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής με αποτέλεσμα τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου σε μια κρίσιμη περίοδο, ενώ είναι υπέρμετρα μεγάλος ο περιβαλλοντικός και κοινωνικός αντίκτυπος του. Το πλήγμα στην αξιοπιστία του κυπριακού Κράτους αναπόφευκτα επηρεάζει δυσμενώς τις – ήδη δύσκολες- προσπάθειες για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Σημειώνουμε επίσης ότι η δεινή θέση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν οι κυβερνώντες υιοθετούσαν τις προτάσεις, που από το 2014 και εντεύθεν, καταθέτει το Κίνημα μας για πραγματική θωράκιση του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.  Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, καλούμε την Κυβέρνηση για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και για λόγους πολιτικής ευθιξίας να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να παραιτηθεί προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Οι αποκαλύψεις του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera για την εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής Δ. Συλλούρη και του βουλευτή Χρ. Τζιοβάνη στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων προκάλεσαν δικαίως την έκρηξη της κυπριακής κοινωνίας. Ούτε οι παραιτήσεις των δύο «πρωταγωνιστών» του βίντεο, ούτε η ποινική έρευνα, είναι ικανοποιητικές θεραπείες για την ολοκληρωτική απαξίωση της κυπριακής Βουλής, η οποία μαστίζεται συνεχώς από σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής. Η μόνη θεραπεία που μπορεί να υπάρξει για να αποκατασταθεί μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών είναι να γίνει μια νέα αρχή, θεσμοθετώντας κανόνες διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας για όλους τους δημόσιους αξιωματούχους. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα καταθέσει σχέδιο απόφασης με την ανεξάρτητη βουλευτή κα Άννα Θεολόγου, για αυτοδιάλυση της Βουλής ως το πρώτο βήμα αυτοκάθαρσης.

Αυτοί που ευθύνονται για την μεγέθυνση της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν μπορεί να είναι αυτοί που θα βρουν τις λύσεις για τη μάστιγα που υποσκάπτει τα θεσμικά θεμέλια του Κράτους. Καλούμαστε σήμερα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προς όφελος της Κύπρου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments