12.8 C
Nicosia
Thursday, December 7, 2023
HomeNews InternationalΚίνα – Κορωνοϊός: 100 νέες περιπτώσεις Κορωνοϊού σε 24 ώρες. Φόβοι για...

Κίνα – Κορωνοϊός: 100 νέες περιπτώσεις Κορωνοϊού σε 24 ώρες. Φόβοι για νέα έξαρση του ιού

Το παράδειγμα της Σιγκαπούρης με δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Μετά από την  άρση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα έχουν αναφερθεί αυξημένα κρούσματα του ιού.  Έντονος είναι ο φόβος για νέα έξαρση του ιού.  Οι υγειονομικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα του ιού ξεπέρασαν τις 82,000.

Οι περισσότερες από τις 100 νέες περιπτώσεις αφορούν άτομα που επέστρεψαν από άλλες χώρες.  Μεγάλο πρόβλημα παραμένουν οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις (άτομα που δεν έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά διαπιστώνονται θετικοί μετά από τον έλεγχο).  Τα άτομα αυτά δεν γνωρίζουν ότι έχουν κορωνοϊό και τον μεταδίδουν σε άλλους εν αγνοία τους.

Αυτό που τώρα προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές είναι μια καινούρια έξαρση του κορωνοϊού.  Εκεί που όλα έδειχναν να είναι  ελεγμένα με την άρση των περιοριστικών μέτρων πλέων είναι όλα πιθανά.  Και κανείς δεν επιθυμεί να ζήσει ξανά τον εφιάλτη των προηγούμενων μηνών.  Τώρα αναζητούνται οι στρατηγικές και τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα για να αποτραπεί νέο κύμα   κορωνοϊού.  Από τη στιγμή που υπάρχει έστω και ένα κρούσμα στη χώρα η μετάδοση του ιού γίνεται ταχύτατα. 

Υπάρχει και το παράδειγμα της Σιγκαπούρης που τους τελευταίους μήνες νόμιζαν ότι είχαν τον κορωνοϊό υπό έλεγχο ξαφνικά τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν και  αναγκάζονται εκ νέου να εφαρμόζουν νέα περιοριστικά μέτρα.  Η περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει παράδειγμα προς όλες τις χώρες.  Σε οποιαδήποτε χώρα υπάρχει απόφαση για άρση των περιοριστικών μέτρων υπάρχει και η ανάλογη ευθύνη για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις αλλά και τους συμβούλους τους για τον απλό λόγο ότι από τέτοιες αποφάσεις εξαρτάτε και η ανθρώπινη ζωή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments