12.8 C
Nicosia
Thursday, December 7, 2023
HomeNews InternationalΗΠΑ – Κορωνοϊός: Τραγικό η πρώτη χώρα που σπάει το φράγμα των...

ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Τραγικό η πρώτη χώρα που σπάει το φράγμα των 2000 νεκρών σε 24 ώρες

Με 500,000 κρούσματα του ιού και πέραν των 2000 νεκρών σε 24 ώρες η κατάσταση είναι χαώδης και εκτός ελέγχου.    Ένα αρνητικό ρεκόρ το οποίο επιβάλλει στην επιστημονική κοινότητα την ανακάλυψη θεραπείας είτε εμβολίου ή αποτελεσματικού  αντιικού φαρμάκου.  Με αυτό το ρυθμό θα ξεπεράσει σύντομα την Ιταλία που ήδη μετρά πέραν των 18,500 νεκρών.  Τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τις 35,000 σε μια μέρα.

Ομαδικοί τάφοι και η όλη κατάσταση  θυμίζει τραγωδία.  Όσοι νεκροί δεν παραλαμβάνονται από τους συγγενείς για κανονική κηδεία ενταφιάζονται ομαδικά σε ένα νησί πλησίον της Νέας Υόρκης.   Ταυτόχρονα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μελετά και προτείνει στον πρόεδρο σκέψεις για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και άρση των περιοριστικών μέτρων.  Σύντομη άρση των περιοριστικών μέτρων πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι υπάρχει τώρα, αλλά υπάρχει και η άποψη ότι και τα περιοριστικά μέτρα οδηγούν σε διαφορετικά αλλά τεράστια προβλήματα.  Για αυτό μελετώνται στρατηγικές επανεκκίνησης της οικονομίας ανάλογα με την κάθε περιοχή.

Είναι όμως γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε βελτίωση στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και σε άλλες πολιτείες.   Όλοι ελπίζουν τα περιοριστικά μέτρα να επιφέρουν σύντομα μείωση των κρουσμάτων.  Υπάρχει και η εμπειρία της πανδημίας σε Ευρώπη και Κίνα με διάφορα μοντέλα αξιολογείται καθημερινά η κατάσταση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments